La VI Jornada Salut i Social del CSC se celebrarà, demà, sota el títol La Humanització des de la visió integradora Salut i Social. Comptarem amb una conferència inaugural, a càrrec de Gabriel Heras, creador i director de l'organització internacional PROYECTO HU-CI, així com amb una taula debat amb Albert Cortés, infermer i docent,i Cinta Solé, llicenciada en Dret i coordinadora de la regió Social de les Terres de l'Ebre. Encara us hi podeu inscriure, aquí.
El CSC celebrarà, demà, la jornada Propostes per a l'abordatge de la integració assistencial en temps de COVID-19, que clausurarà el cicle Sessions Tècniques del CSC 2021. En aquesta última sessió, es presentaran dos nous projectes de recerca, engegats aquest any i coordinats pel Servei d'Estudis (SEPPS), que proporcionaran evidència sobre estratègies per millorar la coordinació i col·laboració entre nivells d'atenció en el context actual. Podeu inscriure-us-hi aquí.
El CSC celebrarà, el pròxim 30 de novembre, la VI Jornada de Benchmarking CSC/ARQ, durant la qual es donaran a conèixer els centres premiats en aquest àmbit, en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia. Comptarem, a més, amb Francisco Longo, professor d'EsadeGov, qui oferirà una conferència sobre els desafiaments de l'administració i els serveis públics en un entorn post-Covid. També reflexionarem sobre el paper del benchmarking en aquest entorn, a partir d'una taula de debat amb representants de les entitats guardonades.
El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha assistit, avui, a la presentació dels resultats de l'IPA-CAT 20-21, un projecte de recerca que té com a objectiu estudiar la figura professional de la Infermera de Pràctica Avançada (IPA) al nostre entorn. El projecte, en el qual ha col·laborat el CSC, està liderat per la Càtedra de Gestió, Direcció i Administració Sanitàries de la Universitat Autònoma Barcelona (UAB) i coordinat per la Dra. Lena Farrús.
El CSC va participar, ahir, a la reunió d'experts 2021 sobre Economia de la salut i humanització del dolor crònic, coorganitzada per la Fundació Grünenthal i la Universitat de Salamanca, i que va tenir lloc a la ciutat lleonesa. El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, Antoni Gilabert, va oferir la ponència Mesurament de resultats en salut i la seva influència en la presa de decisions i aplicació al camp del dolor.
El CSC celebrarà, el pròxim 15 de desembre, la Jornada MAFIP: Model d'atenció farmacèutica centrada en la persona, amb la qual es vol donar a conèixer aquest projecte col·laboratiu de l'Àrea d'Innovació i Partenariat, que s'ha treballat, en xarxa, amb les entitats associades. Amb aquest projecte, es pretén definir les línies mestres d'un model d'atenció farmacèutica que permeti donar resposta, de forma integrada, als problemes actuals de gestió del medicament i millorar operativament l'atenció als pacients i la continuïtat de les cures.
El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat, el 18 de novembre, un nou e-pitching sobre 'Telemonitorització de pacients i tractaments'. El vídeo complet del webinar ja està disponible. Aquesta sessió s'emmarca dins la plataforma coNNecta CSC, una iniciativa que vol proporcionar un punt de trobada entre les empreses que ofereixen solucions innovadores i capacitats científic-tècniques, i les necessitats de les entitats associades al CSC.
La propera sessió del Cicle de debats 2021 #farmaCSC tractarà l'Abordatge integral del pacient amb esclerosi múltiple i comptarà com a ponent, a la conferència inaugural, amb Xavier Montalbán, director del Servei Neurologia-Neuroimmunologia HUVH-CemCAT.
Els responsables de Gestió de Persones es reuneixen a l'Hospital de Granollers
Més de 40 professionals responsables de Gestió de Persones de les entitats associades al CSC es van reunir, el passat 22 de novembre, de manera presencial i per videoconferència, a la Sessió Plenària de CAPSS, que es va realitzar a l'Hospital de Granollers.
Durant la sessió, els participants van poder conèixer les principals línies d'actuació que s'estan desenvolupant en l'àmbit de la gestió del talent en aquest hospital, gràcies a una presentació de Carles Pla, director de Persones, i Mònica Buqueras, cap de Desenvolupament. A continuació, es va informar sobre les principals novetats d'àmbit laboral, l'estat de situació de la negociació col·lectiva en l'àmbit de la sanitat concertada i dels principals conflictes col·lectius, així com les principals novetats jurisprudencials.
El Ple del Consejo Económico y Social ha aprovat un informe sobre La governança econòmica de la Unió Europea. L'impacte de la pandèmia. La pandèmia ha implicat una disrupció sense precedents en les economies i les vides de la població i ha posat de manifest l'existència de problemes estructurals en la governança econòmica de la UE, que necessiten ser resolts.
El Palau de Congressos de Catalunya celebrarà, el pròxim 15 de desembre, el Business With Social Value, un esdeveniment anual que facilita el coneixement dels productes i serveis dels Centres Especials de Treball i Empreses d'Inserció no lucratius a les institucions, organismes i empreses mercantils. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure les compres de productes i serveis al sector social i sostenible.
Unió Consorci Formació (UCf) ha donat a conèixer la seva oferta formativa 100 % subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, de cara al 2022. L'oferta va especialment dirigida a professionals que treballen a l'entorn sanitari i social, i abraça un ampli ventall d'àmbits formatius.
L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l'informe La Salut a Barcelona 2020, on descriu l'efecte de la pandèmia a la ciutat i ofereix dades rellevants sobre la salut de la població resident a Barcelona, els principals determinants i les desigualtats socials en la salut, tenint en compte aquest impacte. Per oferir una visió més completa, l'anàlisi incorpora també algunes dades de 2021, com els primers resultats de l'Enquesta de Salut de Barcelona (ESB) i l'Enquesta Factors de risc a l'Escola Secundària (FRESC).
Tenir menys de 60 anys i haver patit algun tipus d'ictus incrementa tres vegades el risc de morir després de patir la COVID-19. En el cas de les persones d'entre 60 i 80 anys, aquest risc continua sent 1,3 vegades més alt que les persones del mateix grup d'edat que no han patit un ictus. És la conclusió d'un estudi publicat a la revista Stroke i realitzat per un equip de professionals del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar i del Grup de recerca Neurovascular de l'IMIM.
24 i 25 de novembre XXV Curs d'actualització Vacunes 2021 >>més
26 de novembre V Jornadas de enfermedades inmunomediadas >> més
26 de novembre XXXll Jornades de la Societat Catalana de Medicina Nuclear i Imatge Molecular >>més
2 de desembre Societat Envellida i Design Thinking >>més
Publicacions oficials
DOGC
Resolució SLT/3450/2021, de 17 de novembre, per la qual s'estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.
Ordre INT/1269/2021, de 19 de novembre, per la qual es modifica l'Ordre INT/657/2020, de 17 de juliol, per la qual es modifiquen els criteris per a l'aplicació d'una restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública, amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.